Symptomtyper og forebygging av luftveissykdommer hos hunder og katter

Hvor ofte hører du babyen din hoste og lurer på om han er syk, forkjølet eller bare kremter?I dag er luftveissykdommer delt inn i to kategorier: hund og katt å introdusere, slik at du har en foreløpig forståelse, slik at du ikke lenger bekymrer deg for helsen til hunden og katten din!

微信图片_20221206170046 

Vanlige luftveissykdommer hos hunder

1. CIRDC, infeksiøs luftveissykdom hos hunder

Canine Infectious Respiratory Disease Syndrome (CIRDC), også kjent som hundehoste og smittsom trakeobronkitt, kan være forårsaket av en rekke bakterier og virus.Spesielt om høsten, temperaturforskjellen

mellom morgen og kveld er veldig stor.På dette tidspunktet stimuleres luftveisslimhinnen av de kontinuerlige vekslingene av varmt og kaldt, og bakteriene vil benytte anledningen til å invadere hundene med dårlig motstand.

Symptomene på kennelhoste inkluderer tørrhoste, nysing, økt nese- og øyeutslipp, og til og med ledsaget av oppkast, tap av matlyst og forhøyet kroppstemperatur.

Denne sykdommen er relatert til hunders immunitet og et rent miljø.Det kan forebygges ved å redusere hunders stress, holde varmen og rengjøre og desinfisere miljøet regelmessig.Selv om du blir smittet, noen av

patogenene kan behandles med antibiotika, men det finnes ikke en eneste magisk kule.

2.To, soppinfeksjon

Hos hunder med lav immunitet kan det forekomme soppinfeksjoner (som gjær) eller andre muggsopp.Heldigvis finnes det vanlige legemidler som effektivt kan behandle soppen.

3. Hjerteorm

Hjerteorm overføres gjennom bitt av flytere.Voksne hjerteorm kan vokse i hundenes hjerter, forårsake problemer med sirkulasjonen og forårsake symptomer som astma og hoste.

Selv om det finnes medisiner for både larver og voksne, er det en enkel og effektiv måte å forebygge hjerteormsmitte på.En vanlig dose hjerteormprofylakse hver måned kan effektivt forhindre hjerteorminfeksjon.

Det skal imidlertid bemerkes at profylaktisk medisin kun forhindrer larver.Hvis voksne ormer har dukket opp, har det ingen terapeutisk effekt og må umiddelbart tas til dyresykehuset for behandling.

4. Hundevalpe

Hundevalpe er forårsaket av paramyxovirus og kan i tillegg til luftveissymptomer forårsake svært alvorlige komplikasjoner som lungebetennelse og encefalitt.Men en vaksine er allerede tilgjengelig for å forhindre viruset.

5. Andre faktorer

Andre patogener og miljøfaktorer, for eksempel familiemedlemmer som røyker, kan også påvirke hundens luftveishelse.

Det er verdt å nevne at hunder med kort snute som Pug, Fado, Shih Tzu, på grunn av den naturlige korte luftveien, mesteparten av kortsnute-luftveissyndromet (Brachycephalic airway syndrome (BAS), på grunn av det mindre

nesebor, myk kjeve er for lang, noe som resulterer i pustevansker, lett å puste, men også på grunn av varme er ikke lett å heteslag.Imidlertid kan BAS bare forbedres ved plastisk kirurgi.

微信图片_202212061700461

Vanlige luftveissykdommer hos katter

1. Astma

Astma er den vanligste luftveistilstanden hos katter, og påvirker omtrent 1 prosent av huskattene i USA.

Astma kan være forårsaket av pollen, søppel, parfyme, overvekt og stress.Hvis katten din hoster eller til og med puster med åpen munn, ta den med til veterinæren umiddelbart.Astma kan bli verre veldig raskt.Åpen munn pusting kan være

farlig for katter.Oppsøk lege umiddelbart.

2. Allergier

Allergiårsaker ligner på astma, og du kan konsultere veterinæren din for å finne ut hva som skjer.

3. Hjerteorm

Mesteparten av tiden snakker vi om hjerteorm hos hunder, katter er mindre utsatt for infeksjon fordi de ikke er dens naturlige vert, men vanligvis når de viser symptomer, har de allerede forårsaket betydelig skade og til og med

plutselig død.

Den beste handlingen er å ha regelmessig forebygging og helsesjekker, slik hunder gjør.I motsetning til hunder er det foreløpig ingen behandling for hjerteorminfeksjon hos katter.

4. Andre

Som med hunder, kan andre faktorer påvirke kattens luftveishelse, for eksempel systemiske sykdommer som lungebetennelse, hjertesvikt eller soppinfeksjoner eller lungesvulster.

Så hva kan vi gjøre for å forhindre det?

Vi kan rengjøre og desinfisere hundene og kattene våre regelmessig før de viser symptomer, gi dem god næring for å styrke deres forsvar, få regelmessige vaksinasjoner og gi dem forebyggende medisin (som hjerteorm).

medisin), fordi forebygging er den beste kuren!Hvis du er uheldig å utvikle symptomer, bør vi være nøye med:

• En tørr eller våt hoste?

• Hva er klokka?Når du våkner, før du legger deg, om morgenen eller om natten?

• Hva forårsaker luftveissymptomer?Som etter en treningsøkt eller etter et måltid?

• Hvordan høres hosten ut?Som en gås som galer eller kveler?

• Når tok du medisiner sist?

• Har du tatt hjerteormmedisin?

• Har du noen endringer i din daglige rutine?

Gjennom observasjonen ovenfor og vær mer oppmerksom, vil det være svært nyttig for diagnostisering av veterinærleger, slik at familiens kjæledyr kan komme seg så snart som mulig, ikke lenger påvirket av forstyrrende hoste lykkelig liv ~

微信图片_202212061700462


Innleggstid: Des-06-2022