Spørsmål og svar|Problemer med kjæledyrfôring

1. Hvilket kjæledyrfôr er best for kjæledyret mitt?

Kjæledyrfôr bør produseres av et anerkjent selskap, egnet for en bestemt art og et bestemt stadium i livet, med et godt avrundet og balansert kosthold (som gir alle essensielle næringsstoffer i riktige mengder og proporsjoner).Andre faktorer som kan påvirke kostholdsvalg er kroppsstørrelse, steriliseringsstatus og helse.Den beste personen å spørre om den beste dietten er kjæledyrets veterinær.

2. Hvordan kan du vite om kjæledyrmat er næringsrikt nok?

Det avhenger av hvor du bor, ettersom lover om kjæledyrfôr varierer fra land til land.I USA har kjæledyrmat som selges på tvers av statlige linjer, etiketter, inkludert AAFCO (American Association of Feed Control Officers) uttalelser.Denne uttalelsen vil indikere om dietten er komplett og balansert (for en bestemt art og livsfase) eller bare brukes til periodisk fôring.Det vil også indikere hvordan ernæringsmessig tilstrekkelighet oppnås: gjennom fôringsforsøk eller følgende tabeller.

I Europa er det et utsagn om hvorvidt maten er hel (spesifikk art og livsfase) eller komplementær (terapeutisk).Kompetansen, personellet og kvalitetskontrolltiltakene til dyrefôrprodusenten blir også evaluert mer detaljert.

3. Kan du bedømme kvaliteten på kjæledyrmat ved å se på ingredienslisten?

Generelt gir ikke ingrediensnavn detaljer om ernæringsmessig kvalitet, fordøyelighet eller biotilgjengelighet av næringsstoffer.Det viktigste er at sluttproduktet (formulert av eksperter) er testet for å sikre at det oppfyller kjæledyrets ernæringsbehov.

Ingredienslister kan være nyttige ved valg av kjæledyrfôr til hunder og katter med matallergier og -intoleranse, men husk at under normal produksjon kan krysskontaminering av mat og ingredienser som ikke er rapportert på etiketten forekomme.

4. Er kornblanding "tilsetningsstoffer" som ikke er bra for kjæledyr?

Ingenting i kjæledyrmat er egentlig et "tilsetningsstoff".Hver ingrediens i kjæledyrmat må ha et ernæringsmessig formål.

Korn er den viktigste energikomponenten (i form av stivelse), men de gir også essensielle næringsstoffer som essensielle fettsyrer, vitaminer og mineraler.I tillegg gir mange korn fiber, som er bra for ting som tarmen.

Hunder og katter kan fordøye frokostblandinger hvis de er riktig tilberedt og så lenge den generelle dietten er komplett og balansert, og det er ingen bevis for at de er skadelige for kjæledyr.

5. Hva er biproduktene?Er det dårlig for kjæledyr?

Biprodukt er en enkel betegnelse på en ingrediens produsert parallelt med en annen ingrediens.Hvetekli er for eksempel et biprodukt av melproduksjon til bakeindustrien.Fordi hvetekli ikke er hovedmålet for prosessen, kalles det et biprodukt, men dette har ingen innvirkning på kvaliteten eller næringsverdien.

Animalske biprodukter, enten de stammer fra en enkelt art, for eksempel kylling eller storfekjøtt, eller kombinasjoner av fjærfe (kylling, kalkun og and) eller kjøtt (biff, svinekjøtt, lam og geit), er de spiselige delene av andre dyr enn muskler kjøtt, som er hovedproduktet i mat-dyrindustrien.

Dette inkluderer ting som lever og nyrer, som er ekstremt næringsrike, men ikke ofte spises i noen menneskelige kulturer.

Gjenstander som er spesifikt utelukket fra kjæledyrmat som biprodukter er uspiselige gjenstander som hover og fjær.

Biproduktet er nøyaktig det samme som enhver annen ingrediens, i den forstand at navnet ikke gjenspeiler dens ernæringsmessige kvalitet.Som et resultat kan de være en utmerket ingrediens i kjæledyrfôr, og bruken reduserer sløsingen av næringsrik mat som av ulike grunner blir uspist.


Innleggstid: Mar-08-2022